Természettel a stressz ellen

Természettel a stressz ellen

A Balzsam Apartmanház Harkány kertje

Bizonyára mindenki egyetért azzal, ha azt mondom, hogy az utóbbi időszak rengeteg stresszel és idegeskedéssel járt. A hírek, a közösségi média, de még a családi beszélgetések is a koronavírus körül forognak, amitől sok ember teljesen elveszítette a reményét. Mi azonban tudjuk a biztos megoldást!

Az internet elterjedése ahhoz vezetett, hogy túl sok információ birtokában legyünk, és pár másodperc alatt cikkek ezreit kapjuk kézhez. Lehet, hogy ez elsőre jónak tűnik, azonban mindenkinek szüksége van az OFF gomb benyomására.

Ha ma el akarunk szakadni az internetes zajtól, akkor csak a szabad levegő marad. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy nálunk 4000 négyzetméteres udvar várja a családokat? Ráadásul olyan udvar, ami sokkal inkább hasonlít egy arborétumhoz, mint egy hagyományos udvarhoz, úgyhogy bármelyik pillanatban kezdődhet a felfedezés. Nyugodtan kelhetünk a madarak csiripelésével, és fekhetünk a tücskök ciripelésével. Igen, a természet tökéletes megoldást nyújt a stressz javítására.

A friss levegő előnye

A friss levegő lenyugtatja a szervezetet, ugyanakkor le is fárasztja. Rengeteg vendégünk a városi tömegből szabadul ki, ahol 8 órán keresztül nézte a képernyőt, és az egész napja gépeléssel telt.

Ezeknek a vendégeknek külön plusz pontot jelent a nyugodt környezet, hiszen végre elmenekülhetnek a számítógép elől, és itt csak a csendet és a természetben élő állatokat fogja hallani. Ha pedig a stressz tünetei ténylegesen jelentkeznek valakinél, akkor a közeli gyógyfürdőben további kezelésen vehet részt.

Az apartmanok több személynek elegendőek, akár húsz fős csapatok is jöhetnek. Biztosítva van az esi tűzrakás és a közös sütögetés, napközben pedig a hosszú séta. Itt mindenki elfárad, és az éjjelt mély álomba zuhanva fogja tölteni, nem kell többet a forgolódástól és a rémálmoktól félni.

Az egyetlen zavaró tényező a néma csend lesz, amit főleg a városiak szoktak csodálni, de szerencsére nagyon hamar hozzá lehet szokni. Emellett a környékbeli programok és látnivalók is megérnek egy misét, úgyhogy érdemes minél hamarabb időpontot foglalni.