Mit csináljunk a természetben?

Mit csináljunk a természetben?

Balzsam Apartman Harkány téli hangulat

Biztosan senkinek sem kell elmagyarázni, hogy miért szeretik az emberek az apartmanokat, azonban pár évvel ezelőtt a hotelek sokkal felkapottabbak voltak. Kellett egy járványhelyzet, hogy az egész világ a természetet keresse inkább, és végre megszabaduljon az apró négyzetméterektől. De még most is sokan megkérdezik maguktól, hogy mit lehet csinálni a természetben.

Technológia KI

Az első lépés, hogy lekapcsoljuk a tévét, és a telefont is tisztes távolságra helyezzük. Ne engedjük, hogy az internet magába szippantson minket, hanem inkább vonuljunk félre kicsit.

Az első pár óra nehéz lesz, de utána teljesen megfeledkezünk majd a hívásokról és az üzenetekről, és visszakapunk egy kicsit a szabadságunkból.

Ha sikerült letenni az elektronikai eszközöket, akkor jöhet a szabad. A következő lépés, hogy elhagyjuk az apartman belsejét, és kimenjünk a kertbe. Érdemes kipróbálni a közös étkezések erejét.

Nem kell azonnal nagy dologra gondolni, egy finom pirítós a kedvenc kávénkkal tökéletesen megteszi. Elég kiülni a szabadba, hallgatni a madarak csicsergését, és beszélgetni a családunkkal. Talán észre sem vettük, hogy az utóbbi hónapokban minden a vírusról szólt, kapcsoljunk ki egy kicsit.

Természet BE

A reggeli után jöhet a kötelező séta. Kényelmes cipő és nadrág kell hozzá, és már mehetünk is. A gyerekek nagyon szeretik az ilyen kirándulásokat, szedhetnek virágot, makkot, bogarat, bármit.

Megmutathatjuk nekik a fákon ülő madarakat, kereshetünk mókust, és megfigyelhetjük az erdei aprónépet is. A friss levegő biztosan megteszi a hatását, utána sokkal könnyebb lesz a délutáni pihenés.

Ha pedig valódi családi élményre vágyunk, akkor próbáljuk ki a bográcsozást. Szinte mindenkinek van egy gyerekkori élménye erről, azonban az utóbbi években kissé háttérbe szorultak.

Most rajtunk a sor, hogy elkészítsük az első bográcson sült paprikás krumplit, amit utána az egész család szeretettel fog elfogyasztani. Az ebédutáni alvás után pedig folytathatjuk a kinti világ felfedezését, amit megtehetünk gyalog, futva vagy akár biciklivel.