Harkányi kikapcsolódás – a villányi borvidék

Harkányi kikapcsolódás – a villányi borvidék

Balzsam Apartmanház Harkány

Ha az embernek egy kis nyugalomra van szüksége, fontos, hogy olyan helyet válasszon magának nyaralás szempontjából, ahol nem csak egy szobában ülve, vagy a hotel wellness részlegén ülve várja, hogy teljenek a napok és mehessen vissza a mindennapok forgatagába.

Pontosan ezért csodálatos hely Harkány, és a várost körülölelő rengeteg kikapcsolódási lehetőség, program.

A villányi borvidék

Mielőtt programot szerveznénk, hogy felmérjük, milyen is lehet a valóságban egy ilyen csodálatos múltra visszatekintő terület, érdemes megismernünk egy kicsit.

A villányi borvidék különös szerepet játszott a borászat újjászületésében. Sokan szeretik inkább a kisebb borászatokat, mert a minőség biztosan gondos kezekben van, azonban ez, habár itt nagyüzemi termelés folyik, de különleges, kiváló szakemberek segítségével sosem okoz csalódást. Termésben Villány és Siklós, mondhatni ellentétben áll, hiszen míg Villányban a vörösbor, Siklóson már a fehérbor termelése áll előtérben.

Programok

A borvidéken törekednek arra, hogy mindenféle szórakoztató, kulturális programok is helyet kapjanak, és mindenféle kikapcsolódási igénynek eleget tegyenek. Példának okáért, a Márton napi rendezvények is egész hónapban tartanak.

Ha azonban a hagyományos lehetőségek közül válogatnánk, szervezhetünk magunknak borkóstolót, ahol mindamellett, hogy megismerjük a helyi különlegességeket, betekintést nyerünk a pincék varázslatos világába, a bormúzeumban még az egész múltját is megismerhetjük a helyi kultúrának.

Ha nem csak kifejezetten borral kapcsolatban érkeznénk, a helyi fűszereket, teakeverékeket és mindenféle házi termést láthatunk, vásárolhatunk. Támogatva ezzel a helyieket.

Amellett, hogy az ízvilág már magában elég vonzó, a táj melyben elhelyezkedik már önmagában csodálatos. Felfedezhetjük a Siklósi várat, mely az egyik legépebben maradt vára, a felnőttek mellett a fiatalabb korosztálynak is kínál programlehetőségeket.

Ha nagyobb felfedezésre indulnánk, a Szársomlyó hegyvidékén szakvezetővel a védett növényeket, állatokat is megtekinthetjük, majd utána egy kellemes gyógyfürdőben kipihenhetjük a túrázást.

A fentiek közül akármelyik programlehetőséget is szeretnénk megnézni, Harkány és a Balzsam Apartmanház egy kitűnő kiindulópontja lesz.