Ha gyógyfürdő, akkor Harkány és a Balzsam Apartmanház

Ha gyógyfürdő, akkor Harkány és a Balzsam Apartmanház

Balzsam Apartmanház Harkány

Magyarország olyan szerencsés helyzetben van, hogy tökéletes geológiai és hidrogeológiai adottságokkal rendelkezik. Szinte az ország bármely pontján is járunk, találunk egy termálfürdőt, ahol a remek kikapcsolódás mellett a gyógyulásunk is előtérbe kerül. Ma már egész Európában elterjedt a hírünk, így sok külföldi szomszédunk tér be hozzánk egy gyors feltöltődésre.

A tudomány kimutatta, hogy a gyógyvizek kémiai és biológia összetételüknek köszönhetően fejtik ki a hatásukat a testen, általában mozgásszervi betegségeknél használják, de a nőgyógyászati problémákat is enyhítheti, ráadásul a sportsérülések és érszűkületek is békét találnak a meleg medencékben.

A termálvíz mindig melegebb a normál víznél, viszont csak akkor nevezhető tényleg termálnak, ha minimum 1000 mg oldott ásványi anyagot tartalmaz minden egyes literben. A termálvíz fogalmát a hétköznapokban gyakran helytelenül azonosítják a gyógyvíz fogalmával. A gyógyvíz az a termálvíz, amely a benne lévő gyógyhatású magas ásványi anyagtartalom miatt egy, esetleg több betegségre bizonyítottan gyógyító hatással bírnak. Harkány szerencsére ebbe a csoportba tartozik.

A harkányi gyógyvíz

A harkányi gyógyvíz mondhatni egy véletlen csoda folytán került felfedezésre még az 1800-as évek elején és szinte azonnal kiépítették az első fürdőt. A kénes víz mintegy 70 méteres mélységből tör elő, és átlagosan 62 fokos.

Közel 200 éve képezi részét a térségnek a gyógyító víz, és azóta rengeteg embernek segített a gyógyulásban. Ráadásul a harkályi víz annyira különleges, hogy hasonló összetétellel rendelkező vizek szinte alig vannak az egész világon.

A harkályi gyógyvízben a karbon-szulfidok jelentős mennyiségben vannak jelen oldott anyagként. Nemcsak bőrön át jut a testünkbe, hanem a gőzzel belélegezve is. A kénes vizet sokan csodavíznek is emlegetik, mivel köztudott, hogy a teherbeesés lehetőségét is növeli. Emellett a hagyományos betegségek miatt is sokan betérnek ide.

A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során.

A harkányi gyógyvíz bizonyítottan hatásos a pikkelysömör (psoriasis) tüneteinek enyhítésében. Városunkon kívül csak két olyan hely van még a világon, ahol bizonyítottan gyógyítható a pikkelysömör.

A Balzsam Apartmanház tökéletes választás, ha szeretnénk meglátogatni a fürdőt, ami télen és nyáron is várja a látogatókat. A nagyszerű pihenés mellett gondoskodik a testünk szellemi és fizikai feltöltődéséről, így érdemes legalább egyszer ellátogatni ide.